PROJECT
Voor Smash Studios hebben wij het showdesign gemaakt voor het (virtuele) bevrijdingsfestival in Wageningen. Ook hebben wij de show live geoperated en de lichtproductie gemanaged. Voor deze productie heeft Smash Studios op drie locaties in Wageningen optredens van bekende artiesten gefilmd. Deze locaties zijn herkenbaar voor de stad Wageningen en hebben elk een eigen verhaal vanuit de 2e wereldoorlog.

VRIJHEID, JIJ MAAKT HET VERSCHIL
De slogan van dit jaar was ‘vrijheid, jij maakt het verschil’! Wij zorgden ervoor dat elke locatie een unieke showdesign kreeg maar ook dat elke locatie ‘gelinkt’ kon worden als één festival. Hierbij was ons doel om vanuit elk camerastandpunt de link te leggen naar het festival of Wageningen. Zo kregen we unieke onderdelen in de show!

THEATER
We hebben het idee bedacht om het theater 180° te draaien. Hierdoor stonden de artiesten op te treden met de lege stoelen als decor. Met behulp van LED-verlichting tussen de banken waar normaliter het publiek zit werd een twinkeling gecreëerd. De twinkeling van licht stond symbool voor het publiek en diende als ‘licht in de duisternis’: een signaal van hoop. In het theater hebben we gebruik gemaakt van veel lichtlijnen, om zo diepgang te creëren.

ARTIESTEN
Er hebben veel verschillende artiesten opgetreden. Van jong talent tot namen als Froukje en Ellen ten Damme en klassiek pianist Pieter de Graaf. Hierom hadden we veel flexibiliteit ontworpen in de show-setup.

juneville wageningen